Examens

Het Examen

In overleg met je instructeur wordt bekeken wanneer je op praktijk examen kunt. De rijschool vraagt het rijexamen voor je aan bij het CBR. Daarvoor moet bij het CBR altijd een EIGEN VERKLARING geregistreerd zijn. Deze eigen verklaring heb je bij het inschrijven via de website of aanmelden voor de rijlesplanner al een keer (kostenloos) ingevuld, zodat de rijschool weet of er zaken zijn waar rekening mee gehouden moet worden bij het plannen van je lessen en examen. Maar het CBR moet deze gegevens ook officieel ontvangen voor een rijexamen kan worden vastgelegd. Dus de EIGEN VERKLARING moet je ook bij het CBR invullen via www.mijn.cbr.nl

Vergeet vooral niet dat je voor het aanvragen van je rijexamen de rijschool moet machtigen. Ook dit doe je via www.mijn.cbr.nl

Om Brouwer Verkeersopleidingen te machtigen voor je examen, gebruik je het rijschoolnummer 2591H8. 

Een theorie-examen plan je zelf via www.mijn.cbr.nl

Eigen Verklaring

Als je een rijexamen wil aanvragen moet je altijd eerst een EIGEN VERKLARING invullen. Hierop staan vragen over je lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Dit document is wettelijk verplicht en je bent dus ook verplicht de vragen naar waarheid in te vullen. Wanneer je één of meerdere vragen met “ja” moet beantwoorden dan neemt de rijschool contact met je op.

Je kan de eigen verklaring zelf indienen via www.mijn.cbr.nl. De kosten hiervoor zijn € 33,80 en kunnen op de site van het CBR via Ideal worden voldaan.

Je kunt dit ook door de rijschool laten regelen. Ook dan betaal je, ongeacht je gekozen lespakket, € 33,80 voor de eigen verklaring, maar dan via een factuur van de rijschool.

Contact

Neem vrijblijvend contact op!