Motor

motor

Motor-rijopleiding

Voor velen is motorrijden een van de mooiste dingen in het leven, het zonnetje, de wind in je gezicht en lekker toeren in je vrije tijd. Op het moment dat de eerste zonnestralen weer door de wolken komen, gaat het hart van een motorrijder sneller kloppen. Hij haalt z’n motor van stal en trekt de wijde wereld in en het is weer genieten! Helaas niet voor iedereen, want elk jaar zijn er toch een aantal waarbij het iets anders is gegaan dan dat ze gehoopt hadden. Een stuurfoutje, iets te hard een bocht in of door een automobilist over het hoofd gezien worden kunnen redenen zijn waardoor men gevallen is of een ongeluk heeft gehad. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen gaan wij uitgebreid in op verschillende aspecten van het motorrijden zoals voertuigbeheersing, het herkennen van gevaar en het omgaan daarmee. Dit alles heeft natuurlijk te maken met de veiligheid en die staat dan ook altijd voorop.

Door het steeds drukker wordende verkeer en het haastige leven wat men tegenwoordig leidt wordt er steeds meer van ons verlangd. Het is belangrijk dat je goed voorbereid de weg op gaat. Om daarmee te beginnen hebben wij motorkleding klaar liggen om veilig de weg op te gaan en proberen we in je opleiding de welbekende Mergellandroute in Limburg te laten rijden. Hier wordt bekeken of hetgeen je geleerd hebt ook toegepast wordt! Dit is in de eerste plaats een hele leerzame maar ook een hele mooie en leuke dag.

Examen

Het motorexamen bestaat uit 3 delen:

  1. De theorie, die moet je in je bezit hebben wanneer je het AVD examen gaat doen, heb je nog geen autorijbewijs dan moet je de theorie hebben voordat je gaat lessen.
  2. AVB, dit is het examen voertuigbeheersing (bijzondere verrichtingen).
  3. AVD, dit is het examen verkeersdeelneming (het rijden) die je pas mag gaan doen als geslaagd bent voor je theorie en voor de AVB.

Spoedopleidingen

Je kan je rijbewijs al in 6 dagen halen afhankelijk van de tijd en aanleg die je hebt. Hierbij is het wel van belang dat je voor aanvang van de lessen al in bezit bent van het theorie-certificaat.

Try-out

Loop je rond met het idee om je motorrijbewijs te halen maar je weet niet zeker of je het wel leuk vindt, doe dan geheel vrijblijvend een TRY-OUT. Tijdens dit 2 uur durende avontuur maak je kennis met het motorrijden en kom je erachter of het iets voor jou is.

Kosten: € 55,–

Contact

Neem vrijblijvend contact op!